Om Håholmen

Husklyngen på øya Håholmen består av bla. hotellrom, kro og museum er i dag et etterspurt kurs- og møtested for mennesker fra hele verden. Håholmen var opprinnelig et samfunn basert på handel, fiske og sjøtransport. Her, i det verneverdige fiskeværet møttes fiskere, sjøfolk, kremmere og farmenn.

Kart over Håholmen
Værbestyrer Kaina serverer kaffe til gjester

Historien og beliggenheten ved et av de mest utsatte strekningene på Norskekysten, gjør Håholmen unik. Bygningene, mange av dem fra 17- og 18-hundretallet, utgjør i stor grad fiskeværet slik det en gang var.

Håholmen har vært klippfiskvær siden begynnelsen av 1700-tallet. I 1898 kjøpte Bård Bergseth, Ragnar Thorseths morfar, stedet og slo seg ned her. Været var i drift fram til 1960 og familien Bergseth bodde her fast fram til 1978.

I 1989 gav Kari og Ragnar Thorseth det gamle fiskeværet nytt liv. Igjen er den vakre og værbitte øya blitt et attraktivt møtested for mennesker. Men nå samles her nøkkel -personell fra bedrifter og organisasjoner som søker et annerledes og bedre miljø og omgivelser når viktige saker skal drøftes og avgjøres. Håholmen er nå eid og drevet av Classic Norway Hotels.

Håholmen peker seg særlig ut som et rolig og inspirerende møtested når mennesker som arbeider sammen skal bli bedre kjent med hverandre og med oppgavene de er satt til å utføre. Håholmen er også stedet når du skal bli bedre kjent med dine utenlandske forretningsforbindelser og kunder, og samtidig ønsker å vise dem et annerledes, ekte og opprinnelig stykke Norge spekket med spennende og eksotiske aktiviteter. Det er også stedet for å slappe av, samle inspirasjon og ny styrke. Både fra naturen og menneskers hånd representerer Håholmen en unik opplevelse. Yttersida av den 50 mål store øya danner en siste skanse mot storhavet og leia like utenfor. På innersiden finnes en sjelden vakker naturhavn, godt skjermet for allslags vær. Et trettitalls bygninger – flere fra 17- og 1800-tallet – gir Håholmen preg av intim landsby og ekte kysthistorie, og alt står til din disposisjon.